Amstel & Vecht

//Amstel & Vecht

Amstel & Vecht

Geniet van een van de mooiste stukjes Nederland, waaronder de Vecht en de Amstel. De rivier de Vecht loopt van Utrecht tot Muiden, waar u onder andere vele historische buitenhuizen uit de gouden eeuw kunt aanschouwen.

De vaarroute over de Vecht is er één uit duizenden. Een beleving waarbij u onder meer dan twintig bruggen door vaart, waarvan sommige zelfs speciaal voor u worden geopend.

Onderweg vaart u langs forten, kastelen, prachtige theekoepels en statige landhuizen.

Langs de Amstel richting Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn, stonden in de 17de- en 18de eeuw veel buitenverblijven van rijke Amsterdammers. Van al deze buitenverblijven staan er nog twee langs de Amsteldijk; Oostermeer en Westeramstel. Rijke handelaren uit Amsterdam bouwden hier hun huizen om tot rust te komen in deze prachtige omgeving.

Het oude dorpscentrum van Ouderkerk a/d Amstel is een beschermd dorpsgezicht en herbergt diverse monumenten, waaronder de Portugees-Israëlitische begraafplaats Beth Haim.

In Ouderkerk a/d Amstel kunt u bovendien genieten op prachtige terrassen zoals
het Jagershuis en Paardenburg, beide goed te bereiken per boot.

Bij de vaarroutes over de Vecht en de Amstel dienen we rekening te houden met de openingstijden van de bruggen. Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen met het kantoor.

By | 2014-04-23T15:54:46+00:00 October 19th, 2011|Vaarroutes|Comments Off on Amstel & Vecht

About the Author: