Diner

Diner

Dineren op de grachten van Amsterdam.

Bent u op zoek naar een originele dinerlocatie voor uw gasten? Dan nodigen wij u graag uit aan boord en geniet van een heerlijk uitgeserveerd drie gangen diner. Ondertussen trekt het decor van de grachten aan u voorbij. Een dinner cruise is een uitstekend manier om een ontspannende avond door te brengen samen met vrienden of zakenrelaties. Onze keuken staat bekend om haar lekker eten, bereid van verse ingrediënten uit het seizoen stijlvol gepresenteerd.


Hoe werkt het?

1 kies een menu → 2 kies een boot → 3 stuur uw aanvraag

U kunt een van de menu’s hieronder kiezen en aangeven op welke boot u zou willen dineren. Op basis van uw wensen en aantal gasten sturen wij een op maat gemaakt offerte. De gewenste datum en het tijdstip van de vaart kunt u zelf aangeven. Wilt u liever een all-in arrangement kijk dan bij Dinner Cruise Arrangementen Bent u met minder dan 20 personen zie dan Bo Float diners.


Seizoensmenu lente/zomer

  • Tartaar van wilde zalm met gebakken coquille, lente ui, kropslaharten met frambozen vinaigrette, hangop van limoen en appel en kletskop van citroengras
  • Gazpacho gevuld met een gemarineerde wilde gamba, getouneerde anijskomkommer, crème van zoete peper en Iberico chips
  • Gegrilde kalfsmuis met groene dragon asperges, mousseline van doperwten en ratte aardappelen, lamsoren en jus van zoete pruim
  • “Hollandse geitenkaas” harde geit, zachte geit en bon bon van geit met perenstroop
  • Crème cru van vanille met gemarineerde sechuan aardbeien, schuim van frambozenlikeur en tuille van framboos

49,- per persoon (3 gangen diner) of 63,- per persoon (4 gangen diner)

* minimaal 20 personen, prijzen zijn exclusief boothuur, bediening, dranken en 6% btw


Menu de Nederlanden

   • Rilette van makreel en geitenkaas met een frisse salade van geroosterde paprika en appel en een vinaigrette van appel
   • Gebakken tournedos met een mousseline van aardappel, saus van bospaddenstoelen en een koekje van Parmezaanse kaas
   • Mousse van witte chocolade en limoen met vanille crunch en karamelsaus

35,- per persoon (3 gangen diner)

* minimaal 20 personen, prijzen zijn exclusief boothuur, bediening, dranken en 6% btw

[/tab] [tab]

Singing Dinner Cruise

Vaar op onze fraaie schepen mee door de Amsterdamse grachten, terwijl u geniet van een smakelijk driegangen menu. Onze getalenteerde hostesses zingen live een sfeervolle selectie popsongs, ballads en duetten. Verzoekjes zijn welkom. Laat ons weten welk nummer u wilt horen of (mee) zingen en wij zorgen voor de muziek.

Inclusief

 • bediening door zingende hostesses
 • drie gangen menu van hoge kwaliteit
 • op- en afstappen in hartje centrum, op Singel 359
 • een 2,5 uur durende vaartocht door verlicht Amsterdam
 • dranken op nacalculatie of als arrangement

Menu de Nederlanden

 • Rilette van makreel en geitenkaas met een frisse salade van geroosterde paprika en appel en een vinaigrette van appel
 • Gebakken tournedos met een mousseline van aardappel, saus van bospaddenstoelen en een koekje van Parmezaanse kaas
 • Mousse van witte chocolade en limoen met vanille crunch en karamelsaus

* andere menus mogelijk tegen een meerprijs.

75,- per persoon

* minimaal 20 personen, prijzen zijn exclusief 6% btw. Offerte aanvragen

Schepen waar dit arrangement mogelijk op is,

*voor het Wapen van Amsterdam geldt als opstaplocatie Muziekgebouw aan het IJ.

Maak een culinair reis door de grachten van Amsterdam!

Varend word u naar diverse aan het water gelegen restaurants gebracht. Aangekomen bij het restaurant gaat u van boord met uw gezelschap om in twee verschillende restaurants een voorgerecht en een hoofdgerecht te nuttigen. U maakt een keuze uit twee gerechten voor de hele groep per restaurant en geeft deze van te voren aan ons op zodat wij deze voor u kunnen reserveren in het desbetreffende restaurant. Na het hoofdgerecht wordt u weer met de boot opgehaald bij het restaurant en kunt u nog aan boord na genieten van een koffietafel met luxe gebak terwijl u vaart door de prachtige verlichte grachten van Amsterdam.

50,- per persoon (3 gangen diner)

Prijzen exclusief boothuur, dranken en 6% btwBoothuur afhankelijk van welke boot u kiest Aanbevolen tijdsduur: 4 uur (korter of langer mogelijk) *Bij het reserveren van een running dinner verzoeken wij u zo spoedig mogelijk of uiterlijk 3 dagen voor de vaartocht uw menu keuze aan ons door te geven zo dat wij de bestelling bij de keuken kunnen plaatsten. Participerende restaurants:

Café Van Puffelen

Verdeeld over twee grote grachtenpanden kunt u sfeervol en lekker dineren en/of in het café gewoon een biertje van de tap drinken. Van Puffelen is, door de indeling van de ruimtes, uitermate geschikt voor gezelschappen. website

+Klik hier voor het menu

Voorgerechten:

 • Rundercarpaccio met kruidenkorstje, rucola, Parmezaanse kaas & truffelmayonaise
 • Verse ravioli gevuld met aubergine & truffel geserveerd met basilicumpesto, rucola & tomaatjes
 • Aardappel, wortelsoep met grove mosterd crème

Hoofdgerechten:

 • Biefstuk van Gasconne rund met peper, tijm saus
 • Pangasius uit de oven met garnalenmousse & kreeftensaus
 • Quiche van bospaddestoelen & geitenkaas geserveerd met bloemkool stamppot

***(wij serveren scharrel- & biologisch vlees van de Lindenhoff uit Baambrugge) (de hoofdgerechten worden geserveerd met spinazie quiche, salade & frietjes

 

 


Cafe Werck

Eigentijdse chic in een voormalige koetshuis van het Westerkerk. Plekjes te over bij Werck om van elkaars gezelschap in het zonnetje te genieten op een van de terrassen, balkons en lounges. Een mooie locatie met een moderne vibe. website

+Klik hier voor het menu

Voorgerechten:

 • Carpaccio met tomatenpesto, rucola en parmezaan
 • Tartaartje van zalm met sjalotjes, kappertjes, dille, mierikswortel en creme fraiche
 • Aardappel-preisoep met kruidenolie en knoflookcroutons

Hoofdgerechten:

 • Gegrilde entrecote met een stampotje van rucola, gebakken paddestoelen en paddestoelenjus
 • Gebakken Zeebaars met geroosterde roseval, wintergroente en hollandaisesaus
 • Strangolapretti met bospaddestoelen en cheddarkaas

 

 


Restaurant Cafe In de Waag

Midden op de altijd levendige Nieuwmarkt staat de Waag. In dit karakteristieke, uit 1488 daterende monument bevindt zich Restaurant-Café In de Waag: dé plek in hartje Amsterdam voor uw lunch, borrel, vergadering of diner. De imposante historische ruimte met zijn strakke, maar tegelijk informele designinrichting wordt verlicht door 300 kaarsen. website

+Klik hier voor het menu

  Keuzemenu Voorgerechten

 • Huisgerookte wilde zalm (MSC Alaska) met Caesarsalade
 • Moerkalf-paté met Amsterdams vet en Uyttewaal-zuursalade
 • Dagsoep (v)

Hoofdgerechten

 • Heekfilet (MSC Zuid-Afrika) in pomodoriboter gebakken met aardappel/wortelgratin en gebakken Hollandse kropsla
 • Gebakken runderlende (Blonde d’Aquitaine) met aardappel/wortelgratin, bloemkoolcrème en balsamico-jus
 • Gebakken polenta (v) met diverse groenten en een kaassaus van Bastiaanse blauw

 

 


Brasserie Schiller

Brasserie Schiller vindt u midden op het levendige Rembrandtplein in NH Schiller Hotel. Het art deco interieur nodigt uit tot ongedwongen tafelen en genieten van de klassiekers uit de Schillerkeuken en van gerechten van deze tijd! menu website[/tab] [tab]

Het is een bijzonder belevenis om s’avonds door verlicht Amsterdam te varen. Rederij de Nederlanden biedt u de mogelijkheid om op hoog niveau te dineren tijdens een vaartocht door de grachten van Amsterdam. Tijdens de vaartocht meren wij af bij verschillende aan het water gelegen top restaurants, alwaar de gerechten rechtstreeks uit de keuken bij uw aan boord worden gebracht. U kunt twee gerechten per gang kiezen voor uw gezelschap en er kunnen uitzonderingen worden gemaakt voor vegetariërs. De aanbevolen tijd voor een running dinner bedraagt 2,5 tot 3 uur maar langer mag natuurlijk ook. De kosten voor een running dinner aan boord zijn afhankelijk van uw menu keuzes van de respectievelijke restaurants en het schip waar u op wilt dineren.   *Bij het reserveren van een running dinner verzoeken wij u zo spoedig mogelijk of uiterlijk 3 dagen voor de vaartocht uw menu keuze aan ons door te geven zo dat wij de bestelling bij de keuken kunnen plaatsten.

Participerende restaurants:

Amstel Brasserie

De Amstel Bar & Brasserie van het InterContinental Amstel Amsterdam ligt aan de oever van de rivier de Amstel.Het restaurant serveert lichte seizoensgeoriënteerde brasserie gerechten uit de Franse keuken. Menu Brasserie Amstel Hotel

 


Restaurant Zuid Zeeland

Restaurant Zuid Zeeland ligt op een steenworp afstand van de leidsestraat op de herengracht. Het restaurant is redelijk klein, maar gezellig ingericht. Het eten is erg goed verzorgd en smaakvol. Het is niet mogelijk om gerechten uit het dagmenu te kiezen. Menu Restaurant Zuid Zeeland

 


Hotel De L’Europe

Uw lunch of diner krijgt er een bijzonder cachet door aan te meren bij het terras van Hotel de l’Europe. Zij beschikken over een eigen aanlegsteiger voor grachtenschepen. De gerechten van het running dinner worden vanaf het terras aan boord gebracht en uitgeserveerd. Menu Hotel De L’Europe

 


Restaurant Van De Kaart

Gelegen aan de Prinsengracht, dit no-nonsense restaurant staat bekend om haar bijzondere keuken. Menu Van de Kaart

By | 2014-04-23T15:56:31+00:00 October 18th, 2011|Eten en drinken|Comments Off on Diner

About the Author: