Fort IJmuiden

//Fort IJmuiden

Fort IJmuiden

Het Forteiland IJmuiden ligt in de monding van het Noordzeekanaal en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam. Dit Forteiland is aangelegd rond 1885 als belangrijke vooruitgeschoven verdedigingspost van de toegangspoort tot Amsterdam. Het prachtige, halfondergrondse fort is het grootste van de Stelling en een Unesco-werelderfgoed. In de Tweede Wereldoorlog maakte het Forteiland deel uit van de Atlantikwall, wat de aanwezigheid van de later gebouwde bunkers verklaart.

Wij verzorgen op aanvraag vaartochten geheel in stijl naar het Forteiland IJmuiden, eventueel in combinatie met een rondvaart door de Amsterdamse haven.

Voor meer informatie, raadpleeg www.forteilandijmuiden.nl.

By | 2014-04-23T15:54:46+00:00 October 19th, 2011|Vaarroutes|Comments Off on Fort IJmuiden

About the Author: